U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • PROEF DE WINNENDE CAIPIRINHA OP DE TRADE FAIR NAALDWIJK

De Kwakel, 10 maart 2020 – Bezoek onze Caipirinha® cocktailbar op de Trade Fair en breng een toast uit op deze winnaar van de Hortensia houdbaarheidstesten 2017 en 2019.

Op 11 en 12 maart bent u welkom in onze stand 15.1 op de Trade Fair in Naaldwijk.

Tot twee maal toe is Caipirinha® uitgeroepen tot hortensiaras met de beste houdbaarheid in de test van FloraHolland. In 2017 werden de kwekers Tom en Marjanne van den Berg van Van den Berg Est met hun Caipirinha’s de prijswinnaars. In 2019 zond Tim van Leeuwen zijn Caipirinha planten in voor de jaarlijkse houdbaarheidstest en won daarmee de Hortensia Award 2019. In 2018 werd het ras als tweede beoordeeld.

De witgroene Caipirinha® van HBA die steeds wisselende wit-groene kleurschakeringen laat zien, is tot nu toe het enige hortensia-ras dat de Benchmark Houdbaarheid twee maal heeft gewonnen.

In de benchmark wordt de keten van kweker tot consument nagebootst in het Kenniscentrum van Royal FloraHolland. De FPC kamer- en tuin-Hydrangea is mede-initiatiefnemer van de benchmark. Hortensiakwekers kunnen hun rassen aanmelden voor deze jaarlijkse challenge.

U vindt in de stand ook de nieuwe HBA catalogus met het complete sortiment sterke hortensiarassen.

Foto: Jan ten Brinke proeft de Caipirinha® met de prijswinnaars Marjanne van den Berg en Tim van Leeuwen (rechts)

Meer informatie:

Jan ten Brinke (+31 6 5582 6262)