Over ons

Winst voor de klant en tevredenheid bij de consument: dat streeft HBA na met haar hortensiarassen. Op de gezamenlijke bedrijven komen de kruisingsresultaten tot volle bloei. Nieuwe selecties worden ter plekke, binnen het gangbare productieproces beoordeeld. Wensen en vragen worden daarom gemakkelijk gerapporteerd uit het veld / de kas en opgenomen in een verfijnd veredelingsprogramma. Nieuwe rassen worden uitgebreid in de praktijk getest.

Creatie

Aantrekkelijke nieuwe rassen en series zijn ontwikkeld met verbeterde eigenschappen, zoals compacte groei, goede vertakking, een uitstekende houdbaarheid, resistentie tegen ziekten en plagen. De prachtige nieuwe kleuren en bloemvormen maken het assortiment een van ’s werelds mooiste. Een echte verandering is de doorbloeiende hydrangea, die van begin april tot eind september continu nieuwe bloemen en knoppen aanmaakt. Een garantie voor houdbaarheid en doorlopende frisheid!

Veredeling

Met moderne veredelingstechnieken kunnen de gewenste resultaten zo efficiënt mogelijk worden verwezenlijkt. Ons team bestaat uit hoogopgeleide, ervaren en toegewijde mensen. Informatie-uitwisseling over de productie en ervaringen van telers uit alle hoeken van de wereld, staat garant voor de best denkbare kruisbestuiving.

Combinatie

De combinatie van kennis van moderne veredelingstechnieken, klassieke veredeling en praktische ervaring staat garant voor een optimaal resultaat. Dit resulteert in rassen met een superieure teeltkwaliteit en optimale klanttevredenheid.

De markt

HBA innovaties worden aangepast aan de steeds veranderende kwesties en ontwikkelingen in de markt. Onze variëteiten worden bekroond op velerlei beurzen.

De bedrijven achter HBA

Onze rassen komen tot stand dankzij een vruchtbare samenwerking tussen het veredelingsbedrijf AGRIOM in De Kwakel (NL) en de gerenommeerde producenten en selectiebedrijven Heuger Gartenbaubetriebe in Glandorf (D) en Kötterheinrich in Lengerich (D). De veredelingsresultaten worden gezamenlijk via nauwgezette selectie en veelvuldige klonentesten beoordeeld. Mede door de uitstekende relatie met klanten wereldwijd kunnen specifieke eisen en wensen in dit selectieproces worden geïmplementeerd, waardoor onze toprassen zich moeiteloos bewijzen in de markt.

Wij geven u een voorsprong door:

Veredeling

De weg naar innovatieve rassen met superieure teeltkwaliteit en houdbaarheid. Deze rassen passen in de veranderende trends.

Testen

Veelvuldig testen en strenge selectie levert naast instandhouding van gecontroleerd ziektevrij Elite-materiaal schoon en gezond uitgangsmateriaal en garandeert de beste kwaliteit stekken voor onze licentiehouders.

Assistentie en advies

Een team van experts staat klaar om telers over de hele wereld te helpen bij de teelt van kwaliteits pot- en snijhortensia’s.

Topkwaliteit

Topkwaliteit stekken en jonge planten zijn de basis voor gezonde hortensia’s. Het Elitemateriaal wordt in het eigen lab geproduceerd en uitgeleverd voor een gezonde start bij verdere vermeerdering.

Bescherming

Alle HBA-rassen worden beschermd door Kwekersrecht of Patenten (indien van toepassing). Elke verdere vermeerdering zonder een geldige licentie of geldig contract is verboden. Controle en instandhouding van al onze rassen wereldwijd wordt verzorgd door Royalty Administration International. Het HBA gedachtegoed bestaat ook uit de win-winsituatie die wordt nagestreefd door de beste nieuwe rassen uit te geven aan bedrijven die weten hoe waardevol dat is.

Marketing

Door gerichte marketing en promotie stimuleert HBA de vraag in verschillende markten wereldwijd. Hierdoor is de afzet van HBA rassen aanmerkelijk eenvoudiger.

Pot- en tuinrassen

Onze rassen worden uitgebreid getest op eigenschappen zoals vertakking, compacte groei, bloeiïnductie, doorkleuring en zeer belangrijk: een optimale houdbaarheid en presentatie.

De HBA hortensia’s hoeven niet gestokt te worden. Wij selecteren onze rassen voor kamer, patio en tuin.
Ontdek onze rassen. Klik op de foto voor meer informatie.

Snijrassen Royal serie

De Royal-serie bestaat uit snoeirassen die ook uitstekend voor een traditionele snijhortensiateelt gebruikt kunnen worden. In beide gevallen is een koudeperiode nodig.

Een combinatie van beide teeltwijzen maakt dat de oogst over een langere periode gespreid kan worden.
Ontdek onze rassen. Klik op de foto voor meer informatie.

Snijrassen Tropical serie

De tropische rassen zijn speciaal ontwikkeld voor gebieden waar men geen koude winter heeft en waar de daglengte sterk afwijkt van Noord-Europese teeltgebieden. Deze rassen hebben geen koudeperiode nodig om toch voldoende lengte te geven.

In equatoriale teeltgebieden (bijvoorbeeld Kenia en Colombia) wordt met deze rassen jaarrond productie gerealiseerd.
Ontdek onze rassen. Klik op de foto voor meer informatie.

Paniculata

Met een nieuwe visie op de teelt en het uiterlijk van paniculata is een sortiment ontwikkeld dat als halfwas kan worden verhandeld en in korte tijd als bloeiend eindproduct kan worden uitgeleverd.

Veredeling en selectie hebben geleid tot verrassende eigenschappen zoals eerdergenoemde forceerbaarheid, compactheid, bijzondere herfstkleuren en nagenoeg 100% bloei.
Ontdek onze paniculata-rassen. Klik op de foto voor meer informatie.

Nieuwe introducties

Ontdek onze nieuwe rassen. Klik op de foto voor meer informatie.

Speciale concepten

Bij de pot-, patio- en tuinrassen zijn er voor specifieke doelgroepen Marketingconcepten ontwikkeld. Van speciale compacte groeivormen tot indrukwekkend grote planten, de concepten ondersteunen de afzet met beeldmateriaal en gebruiksinformatie.

Tabletensia®

Op de IPM 2018 geïntroduceerd en meteen bekroond met een speciale onderscheiding. De compacte groeiwijze en uitstekende vertakking maakt Tabletensia® ‘Saxtabdar’ uitermate geschikt voor schaalbeplanting en bijvoorbeeld tafeldecoraties, zowel binnen als buiten. Tot in de nazomer brengt Tabletensia® kleur op het terras.

Kanmara®

Het concept voor het topsegment in hortensia’s voor patio en terras. De combinatie van unieke genetica en geselecteerde producenten maakt dat het eindproduct uitermate geschikt is voor exclusieve verkoop. http://www.kanmara.de/nl/

Diva fiore®

Bekroond op de BUGA 2015 en met de innovatieprijs in 2016 is Diva fiore® duidelijk erkend als winner! Deze remonterende hortensia produceert van voorjaar tot herfst verse bloemen. Meer info? Kijk op www.divafiore.de

Verkoop en ondersteuning

Voor commerciële aanvragen:

Algemeen & Snijhortensia
Nederland en Internationaal

Jaap Stelder
jaap.stelder@agriom.nl
+31 6 5140 8341

Pot- en tuinhortensia, Paniculata
Nederland & Internationaal

Jan ten Brinke
jan.ten.brinke@agriom.nl
+31 6 5582 6262

Onze ambassadeurs

Partners in het telen van schoonheid.

De groep van bedrijven die gezamenlijk het HBA gedachtegoed in de praktijk brengt groeit constant verder.

Niet alleen de aandeelhouders maar ook bedrijven die begrijpen wat kwaliteit behoort te zijn en hoe dit te positioneren, kiezen voor de zekere weg die de productie van  HBA-rassen hen verleent.

Contact

Het team van HBA verwelkomt u graag.

A4 Amsterdam – Den Haag, afslag Aalsmeer (N201).
N201 richting Aalsmeer, rondweg om Aalsmeer volgen, door Waterwolftunnel, N201 vervolgen tot kruising met N231 (Legmeerdijk). Rechtsaf richting Kudelstaart / FloraHolland. Vervolg de N231 ca 4,5 km tot 100 m na het BP benzinestation. Sla hier rechtsaf en meteen links: Achterweg.

A2 Utrecht – Amsterdam, afslag Vinkeveen(N201).
N201 richting Vinkeveen vervolgen langs Mijdrecht en Uithoorn tot kruising met N231. Linksaf richting Kudelstaart / FloraHolland. Volg de N231 ca 4,5 km tot 100 m na het BP benzinestation. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

Nieuws

Nieuws van HBA en haar partners.

SAVE THE DATE: 13 JUNI 2024 HBA HYDRANGEA NIGHT

De Kwakel,februari 2024 – Wij kijken uit naar Flower Trials 2024. Zoals gebruikelijk houdt HBA tijdens deze beursweek op donderdagavond de HBA HYDRANGEA NIGHT. Het is nog wat vroeg, maar zet alvast in de agenda: donderdag 13 juni Hydrangea Night. Een persoonlijke uitnodiging volgt. www.hydrangeabreeders.nl        

KLAAR VOOR IPM 2024: BLOEIENDE HORTENSIA’S IN DE WINTER

De Kwakel, januari 2024 – Jan ten Brinke van Hydrangea Breeders Association (HBA) staat met zijn auto volgeladen klaar om af te reizen naar IPM 2024 in Essen (Dld). Op de beurs die dinsdag 23 januari begint, presenteren wij pothortensia’s van o.a. Bianco, Tabletensia improved, Floria blue en nog vele andere variëteiten. Het is altijd weer ...

TE ZIEN IN MANTS: NIEUWE VROEGBLOEIDENDE HBA-POTHYDRANGEA

De Kwakel, januari 2024 – Van 10 t/m 12 januari stond HBA op Mants, de Mid-Atlantic Nursery Trade Show in Baltimore, VS. Samen met Aldershot Greenhouses, een welbekende producent van hortensiastekken en jongeplanten waar we al jaren zaken mee doen, showden we een gevarieerde collectie pothortensia’s. Nieuw in onze presentatie was een bijzonder vroegbloeiende dubbelbloemige ...