U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • HBA PRESENTEERT KLEURENPOSTER SNIJHORTENSIA

De Kwakel, april 2021Veredelaar HBA uit De Kwakel ontwikkelde een kleurenposter die laat zien hoe de snijhortensia’s uit de Royal-serie gedurende het seizoen spectaculair van bloemkleur veranderen.

De kleurenposter is voor kwekers en kopers een hulpmiddel om helder te communiceren over de verschillende kleurenstadia. Download een pdf van de kleurenposter.

De poster toont van zowel de geblauwde als de ongeblauwde Royal-soorten van HBA de verschillende kleurenstadia. De HBA-snijhortensia’s laten gedurende het seizoen een enorm gevarieerde kleurenrange zien. Zo ondergaat Royal Wedding een ware metamorfose van spierwit aan het begin van het seizoen, naar dieprood in september/oktober. Verrassend is ook de verandering van Royal Opera: de felroze bloembollen verkleuren naarmate het seizoen verstrijkt naar oudroze, om aan het einde nog even rozerood op te vlammen. En de kleurenstadia van de geblauwde Royal Palace verloopt van helderblauw via mosgroen naar paarsrood.

De kleurenposter biedt snijhortensiakwekers een beeld van de diverse kleurenstadia waarin de soorten op de veiling kunnen worden aangevoerd.

Voor kopers kan de kleurenposter een hulpmiddel zijn bij het adviseren van klanten die op zoek zijn naar bijzondere snijhortensiakleuren passend bij speciale evenementen en festiviteiten.

Download de snijhortensiakleurenposter van HBA als pdf.

Op de HBA-site is tevens een handige flyer te vinden met de kleurenstadia van een beperkt aantal noviteiten uit de Royal-serie die HBA op de veiling aanvoert. Download de flyer.

Meer informatie over de Royal-soorten is verkrijgbaar bij Erik van Rossum, erik.van.rossum@agriom.nl, +31 6 2671 52 93