U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • HBA HOUDT OPEN DAGEN VOOR SNIJHORTENSIAKWEKERS

De Kwakel, augustus 2021HBA organiseert drie open dagen voor snijhortensiakwekers en -relaties op 1, 2 en 3 september vanaf 13.00 uur op de locatie aan Achterweg 54 in De Kwakel.

Op de open dagen tonen we een aantal nieuwe HBA-snijrassen die nog onder nummer staan, waaronder een dubbele witte met opvallend grote bloemschermen. Graag laten we ook onze klonenproeven zien en nemen we u mee op onze zoektocht naar snijhortensia’s met aparte verschijningsvormen en bijzondere kleuren.

Op onze locatie in De Kwakel hebben we kleinschalige productievakken staan van alle HBA-soorten uit de Royal-serie. Er zijn zowel verse als doorgekleurde bloemen te zien. Om te tonen hoe de snijhortensia’s uit de Royal-serie gedurende het seizoen spectaculair van bloemkleur veranderen, ontwikkelde HBA een eigen kleurenposter. Download de kleurenposter hier.

Dit voorjaar voerde teeltdeskundige Erik van Rossum een oud hout proef uit om het snijhortensiaseizoen te vervroegen. Hij vertelt bezoekers graag over zijn bevindingen.

Eerder voerde HBA in het seizoen van 2020 een topproef uit die gericht was op het later oogsten van snijhortensia’s. Uit de twee proeven blijkt dat het snijhortensiaseizoen zowel aan de voorkant als aan de achterkant verlengd kan worden. De resultaten van beide proeven hebben we vastgelegd met twee korte video’s. Bekijk de filmpjes op ons Agriom Youtube-kanaal hier.

De drie open dagen zijn erop gericht om kwekers en relaties persoonlijk te ontmoeten. Erik van Rossum en Jaap Stelder begeleiden u door de kas en horen graag welke behoeften en vragen u heeft. Aarzel niet om een afspraak te maken en langs te komen. U bent van harte welkom!

Meer informatie en aanmeldingen bij Jaap Stelder: 06 514 08 341,  jaap.stelder@agriom.nl of Erik van Rossum: 06 26 715 293, erik.van.rossum@agriom.nl

(HBA en Agriom houden zich aan de corona-richtlijnen van het RIVM.)