U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • HYDRANGEA NIGHT BIJ HBA TIJDENS FLOWER TRIALS 2022

De Kwakel, april 2022Nu er in juni 2022 als vanouds een fysieke Flower Trials plaatsvindt, organiseert veredelaar HBA weer een Hydrangea Night. Op donderdagavond 16 juni zijn hortensiakwekers en relaties van harte welkom op de Agriom-locatie aan de Achterweg 58A in De Kwakel voor een informatieve en gezellige avond.

,,We hebben ernaar uitgekeken en zijn blij dat we de mensen waarmee we samenwerken weer fysiek kunnen ontmoeten’’, zegt directeur Jaap Stelder. ,,Met name onze buitenlandse relaties die we twee jaar lang alleen online hebben gesproken, nodigen we van harte uit op ons bedrijf. We maken er een klein feestje van met een hapje, een drankje én natuurlijk onze prachtige producten.’’

Het veredelingsteam van HBA heeft de afgelopen twee jaar niet stilgezeten en zal een aantal noviteiten tonen in zowel het pothortensiasortiment als bij de snijhortensia’s.

Bij de pothortensia’s vallen een aantal dubbelbloemige variëteiten op, zoals Florencia (een witte bolhortensia), Floria (een randbloeier in het blauw of roze die zich mooi opvult) en Flurry (een witte randbloeier). De dubbelbloemige pothortensia’s van HBA scoren bijzonder goed op houdbaarheid blijkt uit diverse testen.

Het sortiment snijhortensia’s, bekend als de HBA Royal-serie, zal dit jaar met enkele soorten worden uitgebreid. ,,Een verdere verbreding van het snijsortiment wordt vanuit de markt verwelkomd’’, weet Stelder. HBA toont onder andere twee nieuwe witte snijvariëteiten, zowel een enkelbloemige als een dubbelbloemige soort.

Op de locatie in De Kwakel staan proefvakken van het volledige HBA-snijhortensiasortiment. Deze proefvakken zijn tijdens de Hydrangea Night te bezichtigen.

De medewerkers van HBA verheugen zich erop bezoekers informatie te verstrekken en er een gezellige avond van te maken. U bent van harte welkom!

 

Meer informatie over de Hydrangea Night: Jaap Stelder (06 514 083 41, jaap.stelder@agriom.nl) of Jan ten Brinke (06 558 262 62, jan.ten.brinke@agriom.nl).